Vojaki Slovenske vojske selili dom upokojencev

by Urednik

SLOVENSKA VOJSKA NA POMOČ STAROSTNIKOM IN OTROKOM

Poročali smo že, da pripadniki Slovenske vojske radi sodelujejo pri humanitarnih akcijah, tako vojakom skrb za sodržavljane v stiski prinaša osebno zadovoljstvo, s humanitarnimi deli v praksi potrjujejo vrednote slovenskega vojaka, posledično pa se pomoč odraža v zaupanju prebivalstva in pozitivno vpliva na ugled Slovenske vojske. Na lokalni ravni pa takšno sodelovanje med vojašnicami in lokalno skupnostjo vzdržuje in krepi dobre odnose.

V Brežicah pomagali seliti starostnike

Slovenska vojska se je odzvala prošnji za pomoč pri selitvi Doma upokojencev Brežice v nove bivalne prostore. Pripadniki 107. letalske baze in Lahke raketne baterije iz 1. in 72. brigade (vsi iz Vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki) so pomagali pri selitvi pohištva in medicinskih pripomočkov, pripadniki Vojaške zdravstvene enote pa pri premestitvi nepokretnih stanovalcev, ki so v večji meri odvisni od pomoči druge osebe. Pomoč je ovekovečena v fotogaleriji na koncu prispevka.

Decembrski dobrodelni koncert Orkestra SV

Ob koncu leta pa bo Slovenska vojska ponovno priredila tradicionalni božično-novoletni koncert Orkestra Slovenske vojske. Potekal bo v ponedeljek, 16. decembra, ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, izkupiček pa bo namenjen pomoči društvu Vesele nogice. Več o tem bomo še poročali.

Pripravil: Jure Mikelj, foto: Slovenska vojska

Povezani članki