Ameriška vojska izbrala taktični modularni tok Blackhawk sherpa

by Urednik

TAKTIČNI MODULARNI TOK (HOLSTER) SHERPA

Ameriška kopenska vojska je na razpisu izbrala taktični modularni tok Blackhawk sherpa ter se tako zgledovala po marincih in vojaški policiji, ki ga že uporabljajo.

Že decembra 2012 je Ameriška kopenska vojska razpisala natečaj IMTH (izboljšani pištolski modularni taktični tok – nabojnico za pištolo M9). Prvi cilj je bil izboljšava obstoječega toka za pištole Bereta 92F/92SF, ki jih uporablja Ameriška kopenska vojska. Potem pa so tik pred koncem lanskega leta objavili izide natečaja. Nagrado – naročila, sta si razdelila ADS Ind (24.880.000 USD) in Militarxy Harvdware LLC 8 (49.000.000 USD). ASD je predlagal sistem Sherpa proizvajalca Blackhawk, ki je podoben pištolskemu toku, kakršne so že pred tem naročili v Korpusu mornariške pehote ZDA. Blachawkov taktični modularni tok (holster) sherpa uporabljajo že Ameriški marinci, Ameriška vojaška policija, Nemška vojska, sedaj pa še Ameriška kopenska vojska. Sherpa tudi sicer sodi med najbolj priljubljene modularne toke v številnih vojskah po vsem svetu.

Taktični modularni tok Blackhawk sherpa
Taktični modularni tok Blackhawk sherpa

Modularni tok sherpa uporabniku omogoča, da ga nosi ob pasu, pritrjenega na nogi ali na nahrbtniku oz. neprebojnem jopiču. Na svetu je trenutno v uporabi že več kot 6 milijonov modularnih tokov sherpa.

Pripravil: B. Knific, foto: Blackhawk

Opremo in oblačila ameriškega proizvajalca Blackhawk je mogoče kupiti tudi v Sloveniji, kjer to znamko zastopa in prodaja podjetje Lab commerce d.o.o.

Labcommerce Blackhawk

Taktični modularni tok Blackhawk sherpa

Povezani članki