Almaz-Antej v Indiji predstavlja najsodobnejšo oborožitev in opremo

by Urednik

RUSKI RAKETNI SISTEMI NA INDIJSKI OBRAMBNI RAZSTAVI 

Ruski obrambni proizvajalec Almaz-Antej bo razstavljal svoje sisteme na Mednarodnem razstavnem salonu mornariških sistemov in sistemov za domovinsko varnost  Defexpo India 2018, ki bo potekal med 11. in 15. aprilom v Chennaiu v indijski državi Tamil Nadu.

Ruski proizvajalec raketnih sistemov zračne obrambe, za katerega proizvode vlada v tem času zelo veliko zanimanje, Almaz-Antej bo na obsežnem razstavnem prostoru prikazal lastne znanstvene, tehnološke in proizvodne zmogljivosti v razvoju, izdelavi, vzdrževanju, servisiranju, nadgradnji in razgrajevanju vojaške opreme.

Na njihovem razstavnem prostoru se predstavlja še deset poddobaviteljev, ki razstavlja oborožitvene sisteme, s katerimi se ozirajo predvsem za kupci iz azijsko-pacifiške regije:

  • Kopenske in ladijske zračno-obrambne sisteme zemlja (površina)-zrak, kot so S-400 triumf, S-300VM antej-2500, tor-2ME in tor-M27;
  • Kombinirane raketno/artilerijske zračno-obrambne sisteme torM2KM, bukM2E, osaAKM1, reef-M, stihl-1 in tunguska-M1;
  • Rakete, ki jih uporabljajo v integriranih raketnih sistemih club-S in club-N;
  • Radarske sisteme za nadzor zračnega prostora.

Predstavniki Almaz-Anteja se bodo na sejmu osredotočili na nadgradnje in konverzije obstoječih sistemov, kot so osaAKM  v naprednejši osaAMK1 in tunguska v tunguska-M1 (na fotografiji).

Korporacija Almaz-Antej je ena glavnih dobaviteljic oborožitvenih sistemov ruskim oboroženim silam, zaposluje približno 130.000 oseb, proizvode pa dobavlja več kot 50 državam v svetu.

 Pripravil: B. Knific, foto:  YouTube

Povezani članki