Turški Otokar razvija električno oklepno vozilo akrep II 4×4

by Urednik

VSE HITREJŠI RAZVOJ ELEKTRIFIKACIJE VOJAŠKIH VOZIL

Turški obrambni proizvajalec Otokar je pred dnevi predstavil prvo turško oklepno bojno vozilo akrep II 4×4 na električni pogon. Vozilo so že začeli testirati, prodajati pa naj bi ga začeli v letu 2020, so sporočili iz podjetja.

Serdar Görgüç, predsednik podjetja Otokar, je na novinarski konferenci dejal, da bo lahki oklepnik akrep II 4×4 prvi korak v Turčiji na področju električnih, hibridnih in avtonomnih vojaških vozil. Vozilo nove generacije bo prvič prikazano po zaključku vseh konfiguracijskih del na 14. mednarodnem sejmu obrambne industrije IDEF, ki bo potekal od 30. aprila do 3. maja v Istanbulu.

Turško oklepno bojno vozilo akrep II 4×4 je zasnovano tako, da se vanj lahko vgradi tako električni kot dizelski motor. Pri električni različici bodo baterije v sprednjem in zadnjem delu vozila, zadostovale pa bodo za 250 km vožnje. Popolnoma izpraznjene baterije se bodo napolnile v približno treh urah. Za zahtevnejše stranke, ki bi želele povečan doseg, pa bodo lahko vgradili dodatne baterije, so še sporočili predstavniki Otokarja.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

Povezani članki