Proizvodnja kalašnikovk v Venezueli zamaknjena v leti 2020-2021

by Urednik

V VENEZUELI BODO DOBILI DOMAČE KALAŠNIKOVKE PO 15 LETIH ČAKANJA

Rusi želijo v Venezueli zgraditi tovarno za proizvodnjo pušk AK-103 v skladu s pogodbo, podpisano julija 2006, vendar se bo dokončanje obrata zamaknilo v leto 2020 oz. 2021.

Novico je sporočil vodja ruske Zvezne službe za vojaško-tehnično sodelovanje Dmitry Shugayev na nedavno končanem mednarodnem letalskem in vesoljskem salonu MAKS-2019. “V Venezueli bo začetek proizvodnje kalašnikovk v letih 2020-2021, če upoštevamo trenutno stanje,” je dejal Shugayev. Načrtujejo, da bo tovarna bo lahko letno izdelala približno 25.000 avtomatskih pušk AK-103 in več kot 50 milijonov nabojev.

Po njegovih besedah ​​je vojaško-tehnično sodelovanje z Venezuelo osredotočeno na vzdrževanje in servisiranje strojne opreme, ki jo država v svoji oborožitvi že ima, vključno z opremo za zračno obrambo, letala in helikopterje. “Vse pogodbe so veljavne. Pomagamo jim ohraniti operativno pripravljenost,” je dejal Šugajev in dodal, da se je večina brigad, ki so delovale v Venezueli, specializirala za helikopterje in opremo za zračno obrambo. Ob dejstvu, da so garancije za vso vojaško opremo že končane, ruski strokovnjaki ostajajo v Venezueli, da bi svojim venezuelskim partnerjem pomagali pri servisiranju.

Pripravil: A. Knific, foto: Wikipedia

Povezani članki