VIDEO: Manevri lovca F-22 posneti iz kokpita

by Urednik

ZDA ŠE NAPREJ DEMONSTRIRAJO EDINSTVENE SPOSOBNOSTI LOVCA F-22

V času vsesvetovne pandemije koronavirusa COVID-19 so odpovedane vse javne prireditve, vključno z letalskimi mitingi in obrambnimi forumi, zato je ameriška demonstracijska skupina F-22 raptor ponudila ljubiteljem letalstva še neviden posnetek poleta F-22 iz kokpita lovca.

Demonstracijska skupina F-22 raptor, ki prihaja iz vrst Ameriških letalskih sil (USAF) je prvič objavila posnetke letala F-22 med izvajanjem zračnih manevrov s kamero iz notranjosti pilotske kabine.

Lovca 5. generacije F-22 je upravljal pilot major Joshua ‘Cabo’ Gunderson, poveljnik demonstracijske skupine F-22 raptor, ki deluje iz letalske baze Langley-Eustis v Hamptonu v zvezni državi Virginija.

V videoposnetku so prikazani znani manevri F-22  vključno z “največjim navpičnim vzponom”, pri katerem je nos letala postavljen naravnost navzgor, “minimalnim radijem obrata”, “kobro”, “J-obratno postavitvijo”, “zavojem pedal” (obrat na repu) in številni drugi manevri.

Demonstracijska skupina F-22 raptor, ki je po vsem svetu izvajala zračne prikaze “z namenom pokazati edinstvene sposobnosti” bojnega letala Lockheed Martin F-22 raptor, še naprej vadi tudi v času pandemije koronavirusa.

Nevidni lovec 5. generacije F-22, zasnovan samo za potrebe Ameriških letalskih sil (USAF), je prvič poletel leta 1997, uradno pa so ga začeli uporabljati decembra 2005.

Pripravil: A. Knific, foto: USAF

Povezani članki