Slovaška policija dobila 10 novih ruskih oklepnikov TIGR 4×4

by Urednik

RUSOM USPELO OKLEPNIKE TIGR PRODATI V EVROPO

Slovaško notranje ministrstvo se je odločilo za nakup ruskih oklepnih vozil tigr 4×4, ki jih bodo uporabljale slovaške policijske enote. Za podoben nakup so se odločili tudi pri ruski policiji.

Rusko Vojaško-industrijsko podjetje (VPK – Voenno-Promyshlennaya Kompaniya), ki je del Skupine GAZ, je pred dnevi Slovaški dobavilo 10 lahkih oklepnih vozil tiger 4×4, je sporočil generalni direktor podjetja Alexander Krasovitsky. Dodal je, da so serijo večnamenskih oklepnih vozil nedavno dobavili tudi ruskemu notranjemu ministrstvu (na fotografijah).

Za “uspešno” promocijo ruskega oklepnika na Slovaškem skrbi podjetje Corvus Slovakia, ki je skupaj s proizvajalcem VPK  vozila tigr 4×4 predstavila tako na obrambni razstavi IDEB v Bratislavi (maj 2016), kot tudi na Dnevih tankov v Laugariciu (približno 100 km od Bratislave), kjer v začetku junija sedaj že tradicionalno prirejajo festival vojaške zgodovine in strojne opreme.

Povsem neodvisno od tega dogodka pa so pred dnevi v Rusiji predstavili oklepno vozilo tigr 4×4 z novo daljinsko vodeno oborožitveno postajo s 30mm avtomatskim topom.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki