Rasmusen: NATO prekinja sodelovanje z Rusijo

by Urednik

Rasmusen: NATO prekinja sodelovanje z Rusijo

Nato prekinja sodelovanje z Rusko federacijo, je izjavil generalni sekretar zavezništva NATO Anders Fog Rasmusen med sestankom s predsednikom Vrhovne rade – ukrajinskega parlamenta Aleksandrom Turčinovim. Novico je povzela agencija ITAR – TASS sklicujoč se na tiskovno službo ukrajinskega parlamenta.

“Severnoatlantsko zavezništvo prekinja sodelovanje z Rusko Federacijo, krepi kolektivno obrambo zaradi zaščite vseh članic Nata in sprejema odločitev o povečanju ravni podpore ter sodelovanja z Ukrajino,”je izjavil generalni sekretar. Po njegovih besedah potrebuje Ukrajina celovite reforme, predvsem pa na vojaškem  področju.

Mediji pa poročajo – sklicujoč se na ameriško obrambno ministrstvo, da so ruski strateški bombniki v zadnjih desetih dneh opravili najmanj 16 preletov v zračnem prostoru severozahodne identifikacijske cone zračne obrambe ZDA.

Zaradi približevanja ruskih strateških bombnikov Tu-95 naj bi se nekajkrat dvignili ameriški lovci, navaja Washington Free Beacon (ameriški konservativni novičarski spletni portal). Med enim od poletov ob obali Aljaske naj bi ob ruskem bombniku opazili tudi izvidniško letalo Il-20. Ameriška vojska je zabeležila “povečanje aktivnosti” ruskega strateškega letalstva, vendar meni, da gre za rutinska epizode, še navaja omenjeni medij.

Pripravil: B. Knific, vir: Ruska Rec, foto:

Povezani članki