Ruska duma o odzivu Rusije v primeru poskusa Ukrajine, da razstreli krimski most

by Urednik

KRIMSKI MOST VARUJE RUSKI SISTEM ZRAČNE OBRAMBE

Grožnja ukrajinskega generala Igorja Romanenka, da bo razstrelil krimski most, je “nora neumnost”. Kijev tega ne bo storil, saj bi sledila povračilna reakcija Rusije, sta v imenu poslancev državne dume izjavila Vladimir Bogodukov in  Pavel Dorokin.

Nekdanji namestnik načelnika Generalštaba oboroženih sil, rezervni generalpodpolkovnik Igor Romanenko se je na televizijskem kanalu UATV zaobljubil, da če bo Rusija začela oživljati “projekt Novorossiya”, bo Kijev s salvo ali letalskim napadom uničil krimski most, ki naj bi ga menda lahko uporabili za premeščanje ruskih čet.

“Do konca letošnjega leta načrtujemo začetek železniškega prometa. Čeprav sta oba mostova (železniški in avtomobilski del krimskega mostu) precej ranljiva tarča tako letalskih kot raketnih sistemov, moramo to oceniti na ta način,” je dodal Romanenko.

Namestnik Vladimir Bogodukhov je poudaril, da v Rusiji nihče ne bo oživil projekta Novorossiya. Odločitev o tem vprašanju lahko sprejmejo samo ločeno  republiki Donjeck in Lugansk.

„Izjava ukrajinskega generala je norost in tega nihče ne bo storil. Tudi če bi takšen poskuse Ukrajina izvedla, porušenja mostu ne bodo dosegli z eno raketo in letalom. Sistem zračne obrambe ta objekt zelo zanesljivo ščiti. Tudi če nekdo želi to norost storiti, mu to ne bo uspelo,” je v intervjuju za Zvezno tiskovno agencijo dejal član ruske dume Bogodukov.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki