VIDEO: V letalskem napadu uničili zaseden grič in zastavo ISIS-a

by Urednik

AMERIŠKA KOALICIJSKA LETALA BOMBARDIRA POLOŽAJE ISIS-A V OKOLICI MESTA KOBANE

V spodnjem videoposnetku, ki so ga v četrtek 23. oktobra 2014 objavili na spletu, je prikazano bombardiranje položajev pripadnikov militantne skupine Islamska država (ISIS) v bližini sirskega mesta Kobane ob meji s Turčijo s strani letal ameriško vodene koalicije.

Vsekakor nenavaden napad koalicijskih letal na grič Tilsehr na obrobje mesta Kobane (4 km stran), ki ga je zavzelo nekaj sunitskih skrajnežev iz vrst ISIS-a in na vrhu izobesilo zastavo Islamske države. Po poročanju medijev naj bi suniti le nekaj pred tem zasedli ta položaj. V posnetku lahko vidimo kako na griček z zastavo priletijo letalske bombe in uničijo zastavo Islamske države ter tudi nekaj njenih vojakov. Najverjetneje so položaj ISIS-a napadli z lasersko vodenimi bombami, točnih informacij pa posnetki žal ne razkrivajo.

Vsekakor prizor spominja na spopad za japonski otok Iwo Jima, kjer so ameriški marinci med 2. Svetovno vojno ob osvojitvi vrha Suribachi dvignili ameriško zastavo. Prav mogoče je, da je tudi v primeru napada na položaj ISIS-a v bližini mesta Kobane šlo bolj za simbolni napad in uničenje njihovega simbola – razobešene zastave.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: V letalskem napadu uničili zaseden grič in zastavo ISIS-a

Povezani članki