Balkanske države na “ognjeni črti”

by Urednik

AMERIŠKO-RUSKI SPOPAD ZA “NEUVRŠČENE” DRŽAVE

Po besedah ameriškega državnega sekretarja za zunanje zadeve Johna Kerryja se je nekaj evropskih držav znašlo na “ognjeni črti” v konfliktu med Moskvo in Washingtonom, ki je posledica državljanske vojne v Ukrajini. Gre za Srbijo, Kosovo, Črno Goro, Makedonijo ter nekatera mesta v Gruziji, Moldaviji in v separatistični moldavijski pokrajini Pridnestrje, ki so se prav tako znašla na tej “ognjeni črti”.

To je ameriški državni sekretar izjavil na tiskovni konferenci na vprašanje novinarjev o vse večjem vplivu Rusije v Evropi, povzema ruska agencija RIA Novosti. Ob tem je Kerry še izjavil, da poskušajo prepričati ljudi, da ZDA ne želijo voditi z Rusijo boja do zmage. Že pred tem pa je Kerry obtožil Rusijo za netočnosti v prikazovanju svoje udeležbe v dogodkih v Ukrajini.

Zanimiv pripetljaj pa se je 9. februarja 2015 zgodil ameriški televizijski hiši CNN, ko je eden od njihovih voditeljev imenoval Ukrajinsko vojsko za pro-ameriško, na ekranu spodaj pa je ob tem pisalo: “Obama načrtuje oboroževanje proameriških enot” (v Ukrajini).

Pripravil: B. Knific, foto: Google

Povezani članki