Pakistan želi kupiti ruske lovce Su-35 in helikopterje Mi-35M

by Urednik

PAKISTANCE PONOVNO ZANIMAJO RUSKI LOVCI

Rusija in Pakistan se dogovarjata o dobavi lovskih letal Su-35 in bojnih helikopterjev Mi-35 Pakistanu, poročajo mediji obeh držav. To bo tudi en od prvih nakupov ruskih bojnih letal za potrebe Pakistanskih letalskih sil po nekaj desetletjih.

O dobavi bojnih helikopterjev Mi-35 so poročali že prejšnji mesec, za zdajšnja pogajanja pa ni povsem jasno, ali so nadaljevanje avgustovskih pogovorov ali so jih odprli na novo. Državi sta novembra 2014 podpisali dvostranski sporazum o vojaškem sodelovanju. Pred tem se je Pakistanska vojska zanašala predvsem na ameriška, kitajska in francoska vojaška letala in helikopterje.

Pogovori so potekali v Nižnjem Tagilu, kjer poteka osrednji ruski oborožitveni sejem. Že v začetku letošnjega leta je nastal osnutek sporazuma o dobavi štirih helikopterjev Mi-35M hind-E Pakistanu, kot je izjavil namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Ryabikov. Kot je še izjavil, naj bi povečano vojaško sodelovanje med Moskvo in Islamabadom ne imelo negativnih posledic na ruske vezi z Indijo ter da sodelovanje pri projektu lovca pete generacije napreduje.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

Povezani članki