Rusija bi z veseljem prodala strelivo Pentagonu …

by Urednik

… ČE NE BI BILO TISTIH “NADLEŽNIH” SANKCIJ

Pred dnevi smo pisali o ameriškem povpraševanju po strelivu za ruska orožja, kot so kalašnikovke v kalibru 7,62 mm, strelivo za mitraljeze in ostrostrelne puške značilnih ruskih kalibrov.

Na to povpraševanje je takoj odgovoril predstavnik Rosteca, ki pravi, da bi Rostec z veseljem prodal strelivo Ameriški vojski za sovjetske (ruske) puške in mitraljeze ter ostrostrelke, če bi Združene države samo ukinile nadležne sankcije. Vsako leto Ameriška vojska kupi velike količine teh nabojev, pa tudi same puške, da bi tako ugodila vrsti zahtev znotraj ameriških oboroženih sil, zlasti sil za posebne operacije, in da bi zagotovila takšna ubojna sredstva ter strelivo ameriškim zaveznicam in partnerskim državam v tujini.

Izjava je bila neposredna reakcija na zgodbo v zvezi z napovedjo pristojne službe Ameriške vojske glede načrta, da iščejo izvajalce za dobavo nedoločene količine različnih vrst streliva za sovjetsko/rusko strelno orožje za obdobje med proračunskimi leti 2021 in 2026.

Poveljstvo za pogodbe Ameriške kopenske vojske je na glavni spletni strani ameriške vlade 23. maja objavilo obvestilo o naročilu, pri čemer je zaprosila za informacije od pogodbenikov o njihovi sposobnosti za proizvodnjo in dobavo komercialnega streliva, ki ni s standardih Nato. V skladu s tem obvestilom Ameriška kopenska vojska (US Army) pričakuje, da bo nabavila posebno strelivo, ki ga uporabljajo za rusko jurišno puško AK-47, pištole tokarev in makarov, ostrostrelne puške SVD dragunov  in mitraljeze PKM ter DshKM.

Izvirni ameriški spisek povpraševanja po ruskem strelivu:

Ameriški spisek povpraševanja po ruskem strelivu

Pripravil: B. Knific, foto: Military Forum

 

Povezani članki