Ruske ladje izstrelile 26 manevrirnih raket na položaje ISIS-a

by Urednik

RUSIJA V NAPADE NA ISLAMSKO DRŽAVO VKLJUČILA TUDI VOJNO MORNARICO

V sredo, 7. oktobra 2016, zjutraj so vojaške ladje Kaspijske flote Ruske mornarice na položaje Islamske države (ISIS) v Siriji izstrelile 26 manevrirnih raket, je sporočil ruski obrambni minister Sergei Shoigu po sestanku z Vladimirjem Putinom.

“Intenzivno obveščevanje, izvidovanje in nadzor so razkrile številne položaje Islamske države v zadnjih dveh dneh, vključno s poveljniškimi centri, skladišči orožja, položaje bojnih vozil in taborov za usposabljanje. Poleg (ruski) letal  so bile današnje jutro v spopadih uporabljene tudi ladje iz Kaspijske flote. Štiri ladje z vodeni izstrelki so izstrelile 26 manevrirnih raket kalibr (NATO: SS-N-27 sizzler) na 11 tarč v Siriji. Vsi cilji so bili uničeni, noben civilni objekt ni bil poškodovan, “je dejal v izjavi Shoigu. “Rezultati napada so pokazali visoko učinkovitost teh izstrelkov na velike razdalje – skoraj 1500 kilometrov,” je še poudaril ruski obrambni minister.

Kaspijska flota Ruske mornarice ima sicer v svoji floti šest korvet razreda buyan (projekt 21630 in 21631), kakor tudi eno korveto razreda tarantul (projekt 1241), dve raketni fregati razreda gepard (projekt 11661K), ki so vse oborožene z manevrirnimi raketami 3M14 kalibr (klub) z dosegom več kot 2.600 km.

Ruski vojaški viri so že v preteklih dneh sporočili, da naj bi Ruska vojna mornarica blizu obale sirske province Latakija namestila tri vojaška plovila, s katerimi naj bi v prihodnjih dneh raketirali cilje Islamske države (ISIS) v zahodnem delu Sirije. Sirski mediji so poročali, da naj bi vse tri ruske vojaške ladje bilo moč videti tudi s kopnega (Latakije).

Pripravil: A. Knific, foto: Military Forum

Povezani članki