Sirska vojska ob podpori ruskih vojaških letal načrtuje osvoboditev Alepa

by Urednik

SIRIJA IN RUSIJA SE PRIPRAVLJATA NA OSVOBODITEV SIRSKEGA MESTA ALEPO

Ministrski predsednik Sirsko-arabske republike Wael al-Halqi je sporočil, da bo rusko vojaško letalstvo podpiralo Sirsko vojsko v operaciji na področju Alepa (Aleppa), kjer se koncentrirajo močne vojaške sile (uporniki).

Sirija in Rusija tako pripravljata skupno operacijo za osvoboditev Alepa, ki ga obvladujejo teroristične skupine, je izjavil sirski premier al-Halqi med srečanje z ruskimi poslanci v Damasku, informacija pa prihaja iz vira v ruski parlamentarni delegaciji.

“Skupaj z našimi ruskimi partnerji se pripravljamo na operacijo za osvoboditev Alepa in blokiranja vseh ilegalnih oboroženih formacij, ki se niso priključile premirju ali kršijo sporazum o prekinitvi ognja,” je še povedal sirski premier.

Že red tem je uradni predstavnik ruskega Ministrstva za obrambo Igor Konashenkov povedal, da se na območju Alepa koncentrirajo precejšnje sile teroristov, ki naj bi jih bilo približno 1200. Kar priča, da teroristi pripravljajo nov napad na položaje enot sirskih vladnih sil.

V zadnjih šestih mesecih, kolikor je preteklo od začetka ruske intervencije v Siriji, so sirske vladne enote zasedle nad 500 naseljenih krajev in mest.

Večji del ruskega vojaškega kontingenta so sicer 15. marca 2016 umaknili iz Sirije, preostali kontingent pa nadaljuje s podporo vladni vojski v Siriji.

Pripravil: B. Knific, foto: YouTube, ISW

Zemljevid položajev v Siriji (april 2016)

Povezani članki