Akcija!

Vojna v Sloveniji

24,90 

RAT U SLOVENIJI – Dokumenta Predsedništva SFRJ jun-jul 1991

Druga knjiga iz zbirke Kraj Jugoslavije

Avtorja: dr. Kosta Nikolić, Vladimir Petrović

jezik: srbski-latinica

Redna cena: 27,00 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Kategorija: Značke: , , ,

Opis

Beograjski Institut za savremenu istoriju – Institut za novejšo zgodovino je v okviru zbirke Kraj Jugoslavije izdal zanimivo knjigo RAT U SLOVENIJI – Dokumenta Predsedništva SFRJ jun-jul 1991 (2).

Gre za drugo knjigo iz te zbirke, prva je imela naslov Od mira do rata, v njej pa so kritično obdelani dokumenti,ki izhajajo iz aktivnosti Predsedništva SFRJ, dostopni javnosti med postopki, vodenimi pred Mednarodnim kazenskim tribunalom za pregon oseb, odgovornih za težje kršitve mednarodnega humanitarnega prava na ozemlju bivše Jugoslavije. Največji del teh dokumentov je na javni interaktivni bazi podatkov sodišča: Združeni narodi, Sodni spisi Mednarodnega kazenskega tribunala za bivšo Jugoslavijo (UN, SS MKTJ), http://icr.icty.org.
Izjava desetarja Bahrudina Kaletovića iz Tuzle YUTEL-u (takratni vsejugoslovanski TV s sedežem v Sarajevu), ki je prišla v anale:

»Ma otkud znam, kolko ja kužim to, oni kao hoće da se otcepkuju a mi kao da im ne damo.«(Od kod naj vem, kot razumem, naj bi se oni odcepili, mi pa jim ne dovolimo.)Bahrudin Kaletović se je vrnil domov, vendar mu je bilo sojeno, da je šel še skozi dve vojni, v primerjavi s katerima je bila vojna v Sloveniji, kot je poudaril v intervjuju pred tragično smrtjo v prometni nesreči, mačji kašelj.

Avtorja knjige sta znanstveni svetnik dr. Kosta Nikolić, zaposlen na Institutu za novejšo zgodovino v Beogradu, izdal je že 34 monografij in objavil nad 100 člankov v znanstvenih časopisih v Srbiji in tujini, in Vladimir Petrović, zgodovinar in znanstveni sodelavec Instituta, avtor več monografij in več kot 40 člankov v srbskem in angleškem jeziku.

Knjiga obsega 375 strani, napisana je v srbskem jeziku v latinici.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vojna v Sloveniji”

Morda vam bo prav tako všeč…