Izdan ukaz: srbska vojska na ulice

by Urednik

VOJSKA SRBIJE V PODPORO CIVILNIM OBLASTEM PRI PREPREČEVANJU ŠIRJENJA KORONAVIRUSA

Na podlagi sklepa o uvedbi izrednega stanja na celotnem ozemlju Srbije, ki sta ga razglasila predsednik republike in poveljnik Vojske Srbije Aleksandar Vučić, je bil v ponedeljek izdan sklep in izdan ukaz o angažiranju pripadnikov Vojske Srbije za podporo civilnim oblastem pri preprečevanju širjenja okužbe z virusom KOVID-19.

To odredbo sta – vsak skladno s svojimi pristojnostmi – izdala obrambni minister Aleksandar Vulin in načelnik Generalštaba srbske vojske general Milan Mojsilović.

Pripadniki oboroženih sil Srbije bodo sodelovali pri varovanju in nadzoru javnih objektov na ozemlju Republike Srbije, nato pri zagotavljanju bolnišnic, nadzor nad potencialnimi okužbami z virusom korone in zdravljenju obolelih, pa tudi na mejnih prehodih, kjer bodo pomagali pristojnim državnim organom pri nadzoru mejnih prehodov.

Pripadniki Vojske Srbije bodo angažirani tudi na lokacijah, kjer se ocenjuje, da je med rednimi dejavnostmi povečano gibanje ljudi, kot so avtobusne in železniške postaje, letališča, pošta in podobni objekti.

Pri izvajanju vseh svojih nalog je srbska vojska sprejela vse potrebne ukrepe za zaščito pred okužbo z virusom COVID-19 v skladu s priporočili pristojnih služb. Vojske Srbije je potrdila pripravljenost za izvedb vseh nalog, ki jih je dobila za zaščito države in državljanov v razmerah uvedbe izrednega stanja v Republiki Srbiji.

Pripravil: B. Knific, foto: Vojske Srbije

 

Povezani članki