ZDA že naročile najnovejše sisteme patriot PAC-3 MSE

by Urednik

AMERIŠKA VOJSKA BO OKREPILA ZRAČNO OBRAMBO Z NAJNOVEJŠIMI SISTEMI PATRIOT

Izboljšani protiletalski raketni sistemi MIM-104 patriot PAC-3 MSE gredo v množično proizvodnjo, potem ko je poveljstvo Ameriške vojske sklenilo pogodbo s proizvajalcem Lockheed Martin v vrednosti 611 milijonov ameriških dolarjev.

Ameriška vojska je naročila prvo serijo prestreznih protiletalskih raketnih sistemov PAC-3 MSE (Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement) v vrednosti 611 milijonov ameriških dolarjev. Pogodba s podjetjem Lockheed Martin je bila sklenjena po letošnjem uspešnem zaključku programa razvoja in testiranj raketnih sistemov zračne obrambe PAC-3 MSE  imenovanega checkpoint C (milestone C).

Sistem za prestrezanje PAC-3 MSE je najnovejša različica sistema SAM (surface-to-air missile) iz družine MIM-104 patriot, ki ima izboljšane zmogljivosti za uničenje sodobnih balističnih in manevrirnih izstrelkov, namenjena pa je tudi za preprečevanje drugih napadov iz zraka. SAM PAC-3 MSE ima nov izboljšan nadzorni sistem in bolj zmogljiv dvo-impulzni pogonski sistem na trdo gorivo, ki omogoča uničenje ciljev na višji nadmorski višini in daljši oddaljenosti.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Testiranje raketnega sistema patriot PAC-3

Povezani članki