Venezuela kupuje dodatnih 12 ruskih lovcev Su-30

by Urednik

STRMOGLAVIL VENEZUELSKI LOVEC SUHOJ SU-30 MED PRESTREZANJEM LETALA NARKOKARTELA

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je sredi septembra 2015 napovedal nakup 12-ih oz. 13-ih novih ruskih lovcev Suhoj Su-30, trenutno Venezuela uporablja 23 Su-30MK2, potem ko so pred dnevi (17.9.2015) izgubili enega v nesreči v bližini meje s Kolumbijo.

“Govoril sem z Vladimirom Putinom, da nam proda vsaj 12 novih suhojev in nadomestnega za tega, ki smo ga izgubili, “ je dejal Maduro na nedeljski žalni slovesnosti za ponesrečenima pilotoma v letalski bazi Libertador v državi Aragua.

“Okrepili bomo Bolivarsko vojno letalstvo, da bo lažje branilo zračni prostor Venezuele v boju proti trgovini z mamili. Okrepili bomo sile v zraku, na tleh, na rekah in morju v boju proti trgovanju z drogami, od kjerkoli že prihajajo,” je še dejal Maduro.

Po objavljenem poročilu venezuelskega obrambnega ministrstva je Su-30 strmoglavil med prestrezanjem letalnika, ki je letel proti Kolumbiji. Šlo naj bi za lahko letalo, ki je pripadalo narko mafiji. Vzroki za strmoglavljenje venezuelskega suhoja še niso znani.

Pripravil: B. Knific, foto: Military Photos

SORODNE NOVICE:

Venezuelski lovec Su-30 sestrelil dve mafijski letali

PILOT SUHOJA SU-30 SESTRELIL LETALI Z DROGO
Venezuelski mediji so sporočili, da je bojno letalo Suhoj Su-30MK2 Venezuelskih letalskih sil sestrelilo dve letali mafijskih združb.

Rusija drugi največji izvoznik orožja na svetu

Računajo, da bo ruska obrambna industrija v letu 2012 izvozila za več kot 13 milijard dolarjev, presegla pa tudi izvoz iz leta 2011, ki je znašal dobrih 13,2 milijarde USD.

Povezani članki