Vietnam bo kalašnikove zamenjal za izraelske puške galil ACE

by Urednik

IZRAEL ZAČEL GRADITI TOVARNO OROŽJA V VIETNAMU

Izraelsko podjetje IWI (Israel Weapon Industries) začenja gradnjo nove tovarne orožja v Vietnamu, kjer bodo izdelovali jurišne puške galil ACE 31 in ACE 32. Vietnamska vojska naj bi namreč v prihodnjih letih z izraelskimi puškami zamenjala ruske AK- 47 kalašnikov.

Izraelska televizijski kanal je napovedal, da se bo prva proizvodnja izraelskih jurišnih pušk začela v tovarni orožja v Thanh Hoa v Vietnamu. Naznanili so tudi, da bodo v prihodnosti jurišne puške galil ACE 31 in ACE 32 (7.62x39mm) postopoma nadomestiti ruske AK -47 kalašnikov, ki jo uporablja Vietnamska vojska.

Že v septembru 2011 so mediji poročali, da namerava izraelsko podjetje IWI na Daljnem Vzhodu graditi tovarno za proizvodnjo orožja, naložbo pa ocenili na več kot 100 milijonov dolarjev. Izrael ni edina država, ki išče nove trge za svojo obrambno industrijo, še posebno v Aziji, kjer se države pospešeno oborožujejo v “strahu” pred naraščajočo kitajsko vojaško močjo.

Vietnamski vojska že sedaj uporablja vrsto izraelskega orožja malega kalibra, vključno s puškami tavor TAR-21, negev LMG, galil SAR in ostrostrelsko puško galil SA.

Pripravil: A. Knific, foto: Military Photos

VIDEO: Jurišne puške galil ACE na preizkušnji

Povezani članki