Rusija bo na vojaški paradi 9. maja predstavila Tor-M2U in BMP-3 krizantema-S

by Urednik

OBOROŽITVENI SISTEMI RUSKE KOPENSKE VOJSKE NA RDEČEM TRGU

Tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva je napovedal, da bodo nove modele oborožitvenih sistemov za Rusko vojsko prikazali na vojaški paradi 9. maja ob dnevu zmage na Rdečem trgu v Moskvi. Na paradi bosta glavni “atrakciji” predvsem sistem protiletalske obrambe Tor-M2U in protitankovski raketni sistem krizantema-S na oklepnem vozilu BMP-3.

Protiletalski raketni sistem Tor-M2U je že v uporabi v številnih ruskih vojaških enot, namenjen pa je uničenju vodenih izstrelkov, izvidovanju in elektronskemu bojevanju.

Raketni sistem 9P157-2 krizantema-S z dvema raketama 9M123 so Rusi namestili tudi na gosenično oklepno vozilo BMP-3, namenjen pa je uničenju tankov vseh vrst, majhnih ladij, vozil na zračni blazini in tudi sestrelitvi letalnikov med nizkim preletom.

Na moskovski vojaški paradi ob dnevu zmage, ki bo 9. maja ob 10:00 uri na Rdečem trgu, bo letos sodelovalo približno 11.000 in več kot sto oborožitvenih sistemov. Sodelovala bodo vojaška terenska vozila tigr 4×4, oklepna transportna vozila tajfun-K 6×6, oklepniki BTR – 82A, tanki T-90A , samohodne havbice 2S19 MSTA-S, protiletalski raketni sistemi BUK-M2, protiletalski raketni sistemi pancir-S1 in S- 400, taktične balistične rakete iskander-M in topol-M.

Ruska vojska se je v začetku aprila že začela pripravljati na znamenito vojaško parado v vojašnici Alabino v bližini Moskve. Oglejte si tudi prve slike vaj Ruske vojske za vojaško parado na rdečem trgu.

Pripravil: A. Knific, foto: Army Recognition

Povezani članki