Farnborough International Airshow 2014: KAM ZA KONEC TEDNA?

by Urednik

Začetek letalskega salona Farnborough International Airshow 2014

Če vas privlačijo letala, potem si za konec tedna omislite izlet v Farnboroughu, mestecu v Hampshireu nekaj deset km zahodno od Londona. V Farnboroughu so namreč danes, ponedeljek 14. julij 2014, odprli letošnjo osrednjo letalsko prireditev – Farnborough International Airshow 2014, ki bo potekala vse do nedelje, 20. julija 2014.

Farnborough Airshow 2014 v številkah:

  • približno 110,000 poslovnih obiskovalcev;
  • nad 100,000 gledalcev;
  • 1,500 razstavljavcev;
  • 70 letal na statičnem razstavnem delu;
  • 23 letal v demonstracijskih nastopih v zraku;
  • Za 72 milijard dolarjev sklenjenih kupčij na prejšnjem letalskem salonu leta 2012.

Farnborough pa ni le prizorišče za predstavitev in sklepanja velikih kupčij velikih »igralcev« v letalstvu, kot sta Boeing in Airbus, pač pa tudi priložnost za stotine manjših poddobaviteljev, ki velikim ponujajo svoje tehnološke inovacije in proizvode.

Brez predstave?

V ospredju zanimanja obiskovalcev je zagotovo ameriški Lockheed Martin, letalski proizvajalec dandanes večinoma bojnih letal in sistemov, pravi titan med v obrambno letalsko varnostni industriji. In vprašanje zanj: se bo F-35 B pojavil na Farnboroughu. Prvega, otvoritvenega dne salona ga (tudi po napovedih BBC-.ja) ne bo v zraku, morda proti koncu tedna? Lockheed Martin naj bi se predstavil z navpičnovzletnikom Kraljev  mornarice, je pa ogenj na motorju na enem od poletov F-35 v začetku meseca prizemljil celotno floto teh letal (že osmič) in nastop pred javnostjo v Farnboroughu je vprašljiv. Bo pa Lockheed Martinov  razstavni prostor napolnjen v vsemi ostalimi proizvodi: raketno tehniko in tehnologijo, računalniško varnostno in komunikacijsko tehnologijo, sistemi za urejanje prom,eta in podobno. Vsekakor želijo pri Lockheed Martinu dodobra izkoristiti obisk več kot 90 uradnih državnih delegacij na Farnboroughu.

Letalski salon Farnborough

Obiskovalec naj na Farnoboroughu ne spregleda:

  • številnih ultrapametnih vojaških osebkov s temnimi očali…;
  • starodobnikov Sopwith camel, Wrightovega Flyerja in Bleriotovega modela  X, predvsem seveda nostalgiki…;
  • dežja! Na Farnboroughu vedno dežuje…;
  • superlovca 5. generacije F-35 lightning II …, če bo letel? Veliko razočaranje (ne prvič) bi bilo, če ne bo…;
  • textronovega  scorpiona, nizkocenovnika med bojnimi letali, ki išče kupce…;
  • brezpilotniki. Današnja glavna smer v letalski industriji.

Lockheed Martin je bil desetletja odvisen od vojaških nakupov tako iz ZDA kot Evrope. Zmanjšani proračuni so letalskega proizvajalca Lockheed Martin nato usmerili proti komercialnim trgom. Morda so se tudi zato pri Lockheed Matinu letos odločili, skupaj s svojimi partnerji, najeti večji prostor na salonu. Morda podučeni tudi z lanskoletno izkušnjo iz Pariza (letalski salon Le Bourget 2013), ko jih na tamkajšnjem salonu ni bilo…

Tekma za kupce

Glavni teren za kupce je že pred leti postal vzhod. Od tam prihajajo dolarji za bojna letala in helikopterje, z njimi povezano opremo in oborožitvenimi sistemi, tam sta tudi dva letalska salona, ki pridobivata na veljavi (Dubaj in Singapur). Vendar še vedno vsi pridejo tudi na Farnborough.

Qatar Airways prihaja na salon s termi letali, med njimi je tudi povsem nov Airbus A350. Sveda pa biosta poglavitna tekmeca Farnborougha Boeing in Airbus. Na kupce in naročnike upajo še Eurofighterjev typhoon (ker posel z Dasaultom in rafalom za Indijske letalske sile še ni definitiven), Dasasaultov rafale in Saabov novi gripen NG.

Kitajska odsotnost

Vas zanimajo brezpilotniki – civilni in/ali vojaški? Farnborough jih je poln. Francija in Velika Britanija objavljata sodelovanje prav na tem področju, napovedujeta tako razvoj kot tesno sodelovanje.

Ruske družbe, navkljub težavam z vizami zaradi položaja v Ukrajini, bodo vseeno prisotni. Načrtujejo vrsto  napovedi in tiskovnih konferenc za promocijo poslov in razvojnih dosežkov.

Morda edino pomembnejšo odsotnost pomeni Kitajska in njene letalske industrije. Verjetno je to posledica zaradi majhnega napredka in zmanjšanih ambicij domače letalske industrije, s katero bi presegli Boeing Airbusovo nadvlado.

Pripravil: B. Knific, foto: ITV

VIDEO: Najboljši utrinki iz letalskega salona Farnborough 2012

….in Farnborough Airshow – 1962 (v barvah)

Povezani članki