C-27 spartan za Slovensko vojsko: II. del …

by Urednik

SLOVENSKA VOJSKA KMALU Z NOVIM TRANSPORTNIM LETALOM C-27 SPARTAN?

Ministrstvo za obrambo RS je v dogovorih z italijansko vlado za nakup transportnega letala C-27J spartan italijanskega proizvajalca Leonardo. Slovenija je sicer kupovala srednje vojaško transportno letalo že leta 2007.

Na slovenskem obrabnem ministrstvu so izbirali med dvema tipoma taktičnih transportnih letal, kot najbolj optimalna možnost pa se je izkazal spartan – minio hercules”, saj ima letalo enak presek tovorne kabine, zelo podoben kokpit in elektronsko opremo ter dva motorja, kakršne ima vgrajene tudi ”večji brat” C-130 hercules. Tudi sicer je italijanski projekt, ki izvira iz Fiatovega transportnega letala G222, nastal v sodelovanju z ameriškim Lockheed Martinom.

Postopek nabave je zdaj začasno ustavljen, saj je – spomnimo – ustavno sodišče do dokončne odločitve o ustavni skladnosti zakona o nabavah vojaške opreme zadržalo njegovo izvrševanje. Odločitev ustavnega sodišča so na obrambnem ministrstvu označili kot nesorazmerno, kot je povedal pristojni minister Matej Tonin, pa bodo konkretne posledice začasnega zadržanja vidne že kmalu – že mesecu v januarju. 

“Bili smo namreč v finalnih pogovorih za nakup novega transportnega letala in epidemija je pokazala, kako pomembno je za državo, da tovrstne kapacitete ima. Te pogovore smo morali začasno prekiniti in dlje ko bo trajalo zadržanje zakona, večje bodo posledice za obrambni in varnostni sistem,” je pojasnil obrambni minister v intervjuju za prilogo časnika Večer. V zvezi z nakupom je še pojasnil, da je izvedenska skupina ministrstva za obrambo skupaj s Slovensko vojsko  v letu 2020 intenzivno preučevala, katero je s tehničnih vidikov najbolj smotrno in gospodarno transportno letalo za naše potrebe, in ocenila, da je to italijansko letalo C-27 spartan.

”Dogovarjamo se z italijansko vlado, da bi ta nakup opravili po sistemu vlada-vladi, zaradi vsega tega pa so stvari zdaj začasno zadržane.” S sistemom pogajanj in nakupa vlada-vladi bi se sicer na ministrstvu radi ognili posrednikom in tako nakupe opravili brez ”korupcijskih madežev”, ki so zaznamovali pretekle nabave vojaške opreme.

Koliko bo vlada odštela za nakup transportnega letala, še ni jasno. Se naj bi pa postopek nabave nadaljeval takoj, ko bo ustavno sodišče sprejelo dokončno odločitev, takrat bodo jasnejši tudi časovni roki dobave. 

Državni zbor je zakon, ki do leta 2026 predvideva za 780 milijonov evrov vojaških naložb, sprejel v drugi polovici novembra. Večji del sredstev za oblikovanje in opremljanje ter oborožitev srednje bataljonske bojne skupine bo namenjen nakupu oklepnih vozil

Nastop italijanskega letala C-27 spartan na letalski prireditvi RIAT 2019:

Slovenija je kupovala srednje vojaško transportno letalo že leta 2007. V tajni predstavitvi letal sta sodelovala dva ponudnika, evropski letalski konzorcij Airbus (takrat je bil ponudnik evropski oborožitveni konzorcij EADS, ki se je l. 2014 preimenoval v Airbus Group) z letalom C-295, in italijanski Leonardo (takrat še Alenia Aeronautica), ki je skupaj z ameriškim Lockheed Martinom ponudila t.i. mini herculesa – dvomotorno turbopropelersko transportno letalo C-27 spartan. Na natečaju je – predvsem na račun uspešnega lobiranja enega najuspešnejših in najvplivnejših slovenskih lobistov – ‘’zmagal’’ C-295, ki ga izdeluje španskih obrat evropskega letalskega in obrambnega konzorcija (nekdaj CASA). Takrat naj bi bili ceno letal precej različni: bolj ‘’potniško’’  zasnovana različica C-295 je bila na voljo za 24 milijonov, bolj vojaški taktični transporter C-27 pa za 32 milijonov dolarjev. Vendar se je takratni obrambni minister Karl Erjavec odločil za odstop od naročila, k čemur ga je ‘’vzpodbudil’’ padec poljskega C-295 v Afganistanu (kjer ima uporaba takega letala, kot je C-295, zaradi tamkajšnjih ekstremnih razmer – velika nadmorska višina in vročina – velike omejitve). Je pa imela takrat Slovenska vojska v načrtih nakup dveh takšnih letal, prvo naj bi bilo dobavljeno v letu 2009 in drugo v letu 2012.

Pripravil: B. Knific, foto: Borut Podgoršek, MORS

Vojaško transportno letalo C-27J spartan

Osnovni tehnični podatki:
Posadka:  2
Nosilnost:  60 vojakov ali 46 opremljenih vojakov-padalcev ali 36 nosil
Tovor:   11.500 kg 
Dolžina:  22,7 m
Razpetina krila: 28,7 m 
Višina: 9,64 m 
Površina krila: 82 m2 
Masa praznega:  17.000 kg 
Največja vzletna masa:  30 500 kg 
Motorji:  2 turbopropelerska m Rolls-Royce AE2100-D2A, 3 460 kW (4 640 KM) vsak
Propelerji:  6-kraki propeler Dowty 391/6-132-F/10 premera 4,15 m
Največja hitrost:  602 km/h  
Potovalna hitrost:  583 km/h 
Dolet:   1.852 km z 10.000 kg tovora, dolet s 6000 kg tovor: 4 260 km 
Največji dolet: 5926 km 
Največja višina: 9144 m 
Cena: navedbe so zelo različne, od najvišje (pretiranih) 53,5 milijona dolarjev, do najnižje – dobrih 31 milijonov dolarjev, vse seveda odvisno od dogovora, dobave rezervnih delov,  vzdrževanja in podobno

 

 

Povezani članki