Promocija
Jugoslovanska ljudska armada (JLA)
Jugoslovanska ljudska armada (JLA)Jugoslovanska ljudska armada (JLA)Jugoslovanska ljudska armada (JLA)

Jugoslovanska ljudska armada

27,90 € 20,00 €

Zbirka: Slovenska vojaška zgodovina II.

Avtor: mag. Zvezdan Marković

Avtor v knjigi Jugoslovanska ljudska armada predstavlja razvoj JLA, ki so jo obdali z mitom četrte ali pete najmočnejše armade v Evropi, ki pa to ni bila, kot nam v knjigi pojasni Zvezdan Marković. Lotil se je njene »drobovine« – njenega ustroja ter organizacijskega dela, raziskal pa je tudi dogajanja skozi desetletja njenega razvoja, ki so vodili do njenega razpada leta 1991, ko je v SFRJ ostala praktično edina zagovornica jugoslovanstva, kajti »ukinitev« tega je pomenila tudi njeno ukinitev… .

Redna cena: 27,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Kategorija: . Značke: , , .

Opis izdelka

Knjiga Jugoslovanska ljudska armada avtorja mag. Zvezdana Markovića – višjega kustosa Vojaškega muzeja Slovenske vojske, predstavlja pravzaprav njegovo magistrsko delo pod vodstvom mentorja, dr. Boža Repeta.

Avtor v knjigi predstavlja razvoj JLA, ki so jo obdali z mitom četrte ali pete najmočnejše armade v Evropi, ki pa to ni bila, kot nam v knjigi pojasni Zvezdan Marković. Lotil se je njene »drobovine« – njenega ustroja ter organizacijskega dela, raziskal pa je tudi dogajanja skozi desetletja njenega razvoja, ki so vodili do njenega razpada leta 1991, ko je v SFRJ ostala praktično edina zagovornica jugoslovanstva, kajti »ukinitev« tega je pomenila tudi njeno ukinitev… .

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

216

Leto Izida

2007

Jezik

slovenščina

Vezava

trda

ISBN/EAN

978-961-6177-18-4

Mere izdelka v x š

16,5 x 24 cm

Založba

Defensor

Avtor

mag. Zvezdan Marković

Ocene uporabnikov

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Jugoslovanska ljudska armada”