Akcija!

Takle mamo

9,90 

avtor: Gregor Jazbec, psiholog v Slovenski vojski

Knjiga Takle mamo je zbirka satir in prigod iz vrst Slovenske vojske. Avtor v njej predstavi življenje vojakov in ponudi pogled na vojaško življenje skozi humorno obarvane leče naočnikov. Na humoren način je opisal »najstniško« obdobje Slovenske vojske na poti dozorevanja v profesionalno vojaško organizacijo.

Redna cena: 11,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Opis

»Takole. Če ste dobili občutek, da smo čudaki, imate delno prav. Tak poklic po svoje zahteva poseben kaliber človeka. Spomnim se pogovora z novinarjem ene od uglednejših televizijskih hiš, ki mi je omenil, da ne razume vojaške scene, pa naj si še tako prizadeva.

Vam bo po prebranih vrsticah (v knjigi Takle mamo) vsekakor lažje. Čudna družina smo, ki pa vendarle drži skupaj, bodisi ko je treba sosedu pomagati graditi hišo bodisi po gobcu kresniti njegovega sina.« (Gregor Jazbec, psiholog v Slovenski vojski)

Avtor o sebi:

»Gregor Jazbec, rojen 1972 v Zasavju, je bil čuden že kot otrok. Po gimnaziji je bila torej edina logična pot študij psihologije, po diplomi pa vojska. Po osmih letih dela v celjskem bataljonu se ga svojevrsten smisel za humor še kar oklepa, čeprav je poskusil marsikatero terapijo, vključno z odvajalnim čajem in navzočnostjo na sestanku društva filatelistov. V bataljonu pomaga – včasih z malo inovativnimi metodami – skrbeti za razvoj ekip in psihično pripravljenost pripadnikov na napore, ki jih prinaša ta eksotični poklic. Zbirka njegovih satir, ki jo držite v rokah, je pogled na vojaško življenje skozi humorno obarvane leče naočnikov. In med branjem imejte v mislih, da so naočniki le pripomoček za videnje slike, ne pa njen izvor.«

Dodatne informacije

Teža 0.1 kg
Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

 1. Urednik (preverjena stranka)

  Knjiga Takle mamo
  … Samo vprašanje časa je bilo, kdaj bo nekdo na poseben način opisal »najstniško« obdobje Slovenske vojske na poti dozorevanja v profesionalno vojaško organizacijo. Verjetno ni naključje, da se je za to odločil vojaški psiholog, ki je v enoti delil usodo s soborci in je moral že po naravi dela skrbeti za njihove »duše«.
  Avtor satirično, z uporabo vojaškega žargona in forme, opisuje sicer običajno vojaško življenje pripadnikov Slovenske vojske, ki delijo skupno poslanstvo, spoštujejo svoja pravila, uveljavljajo skupne vrednote in ustvarjajo posebno kulturo vojaške organizacije. To okolje včasih lahko razumejo le vojaki …
  … Ta knjiga je posvečena vsem, ki predano in pogumno služijo domovini doma ali na kriznih žariščih po svetu, so zanjo pripravljeni veliko potrpeti in tvegati; vsem, ki so vsak dan del naporov, uspehov ali tegob razvoja naše vojske in so pri tem ohranili smisel za humor, tako kot prvi med nami, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovnik Albin Gutman. Brez njegovega razumevanja in poveljniške velikodušnosti knjiga ne bi ugledala luči sveta in Slovenska vojska bi bila prikrajšana za eno od pričevanj določenega obdobja njenega razvoja in odraščanja.
  Brigadir Branimir Furlan

Podaj mnenje