NOVO: Revija Obramba – Sodobne vojaške puške

by Urednik

POSEBNA IZDAJA O AVTOMATSKIH/JURIŠNIH PUŠKAH

V začetku novembra 2015 izide posebna izdaja Revije Obramba z naslovom SODODBNE VOJAŠKE PUŠKE avtorja Momirja Vukčevića, našega dolgoletnega sodelavca, poznavalca, zbiralca in ljubitelja strelnega orožja od začetkov vse do današnjih dni.

Nikakor ne naključno smo se odločili za publikacijo o avtomatskih/jurišnih vojaških puškah, saj se v zadnje obdobju na tem področju veliko dogaja. O tehnični ali tehnološki revoluciji sicer ne moremo govoriti, je pa cela vrsta novih konstruktorjev, novih »prijemov« in novih proizvajalcev. Številne države so zasnovale in proizvajajo lastno strelno orožje, ki postane – kar pa ni pravilo – potem tudi »uradno« in osnovno orožje njihovih vojska.

Lotili smo se samo predstavitve vojaških avtomatskih pušk in njihovega delovanja ter tehničnih značilnosti, ne pa tudi vsega, kar danes proizvajalci in opremljevalci ponujajo ob njih – namerilni sistemov, pa različnih dodatkov od bombometov do svetilk in podobno. To je naš dolg bralcem za prihodnje! Ostaja pa nam še predstavitev vrste športnih in komercialnih izvedenk tega orožja, kar pa bomo sproti izpolnjevali na straneh naše revije v okviru rubrike Kaliber.

Vsebina:

Razvoj od začetkov uvedbe avtomatskih pušk

Prva svetovna vojna in vmesno obdobje

Druga svetovna vojna

Prehod na manjše kalibre

Prihodnost

Pregled najpomembnejših vojaških avtomatskih pušk po državah

Države uporabnice in vrste pušk, ki jih njihove vojske uporabljajo

Sodobne vojaške puške - posebna izdaja revija Obramba

Publikacija (dvojna posebna izdaja Revije Obramba) obsega 84 ilustriranih strani s preglednicami in je broširana, torej »uglednejša« in bolj razkošna od rednih številk naše revije. (več)

Izvod publikacije v prodaji je 8,00 eur, dobite pa jo pri rednih prodajalcih Revije Obramba ali pa naročite na naslovu: Defensor d.o.o. , Ob mlinščici 2. 1235 Radomlje,

na spletni strani www.obramba.com ali

na e-naslovu defensor@siol.net ter

po tel. 041 947 468 ali 059 97 2222.

Povezani članki