Ruski vojaki in letala že vključeni v boje v Siriji!?

by Urednik

SIRSKI DRŽAVNI MEDIJI POROČAJO O RUSKIH VOJAKIH NA BOJIŠČIH

Kljub zanikanju novic o tem, da naj bi se Ruska vojska vključila v spopade proti Islamski državi (ISIS) in sirskim upornikom v Siriji, pa v zadnjih dveh dneh od tam prihajajo drugačne novice. Na sirskem nebu naj bi se že pojavila bojna letala Ruskih letalskih sil, ruski vojaki pa se proti sirskim upornikom borijo na strani sil zvestih sirskemu predsedniku Basharju al-Assadu.

Sirski mediji, vključno s sirsko državno televizijo iz Damaska, naj bi v preteklih dneh poročali in objavili videoposnetke ruskih vojakov ter njihovih oklepnih vozil, ki so se pridružili Sirski vojski v boju proti militantnim skupinam sirskih upornikov. Na posnetkih je mogoče celo slišati vojake, ki so se pogovarjali v ruskem jeziku, poroča sirska televizija.

Zahodno sirsko provinco Idlib pa naj bi preletavala ruska bojna in brezpilotna letala. “Dokaze” o prisotnosti ruskih vojaških letal v Siriji so se pojavili na twiterju, na enem izmed računov, ki je povezan z militantno skupino Jabhat al Nusra, sirsko podružnico al-Kaide. Objavili so namreč fotografije, na katerih naj bi bila posneta rusko brezpilotno letalo Pchela-1T in lovski bombnik Su-34 (nekateri pa ugibajo, da bi lahko šlo za večnamenskega lovca Su-27).

ruska vojaška letala nad Sirijo

Že pred dnevi smo poročali o tem, da je Rusija dobavila Siriji kolesna oklepna vozila BTR-82A in lahka oklepna vozila tiger, kot tudi da namerava Ruska vojska v Sirijo poslati svoja vojaška letala ter pilote.

Pripravil: A. Knific, foto: YouTube

 

Povezani članki