Promocija
Aljaska - Izkušnje v snegu in mrazu

Aljaska – Izkušnje v snegu in mrazu

29,90 € 22,00 €

avtorja: Miha Kuhar, Marko Prezelj

Knjiga Aljaska – Izkušnje v snegu in mrazu opisuje prvo slovensko vojaško alpinistično odpravo na Aljasko in njen najvišji vrh Denali v letu 2006. V knjigi so opisane tako priprave članov odprave in slovenskem vojaškem alpinističnem izročilu nasploh, kot dnevnik odprave, v katerem avtor kronološko podaja celoten potek odprave in naniza vrsto uporabnih, tako vojaških kot gorniških izkušenj. Izjemne podobe Aljaske skozi fotografski objektiv Marka Prezlja.

Redna cena: 29,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Na zalogi

Opis izdelka

Izjemno lepa knjiga avtorjev Mihe Kuharja in članov prve slovenske vojaške alpinistične odprave na Aljasko in njen najvišji vrh Denali v letu 2006, ki ji daje pečat tankočutna fotografija vrhunskega alpinista Marka Prezlja.

Vsebinski del govori o pripravah članov odprave in slovenskem vojaškem alpinističnem izročilu nasploh. Govori o izkušnjah slovenskih vojakov gornikov, ki so jih pridobivali tudi s pripadniki britanskih kraljevih marincev, o reševanju v gorah ter sami organizaciji odprave. Osrednji del predstavlja dnevnik izpod peresa vodje odprave. stotnika Mihe Kuharja, v katerem kronološko podaja celoten potek odprave in naniza vrsto uporabnih, tako vojaških kot gorniških izkušenj. Izjemen pogled na neznane in malokomu pristopne kotičke Aljaske skozi fotografski objektiv Marka Prezlja.

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

95

Leto Izida

2008

Jezik

slovenščina

Vezava

trda

ISBN/EAN

978-961-6177-19-1

Mere izdelka v x š

25,5 x 29 cm

Založba

Defensor

Avtor

Miha Kuhar, Marko Prezelj

Ocene uporabnikov

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Aljaska – Izkušnje v snegu in mrazu”