Promocija
Asimetrija nacionalne varnosti

Asimetrija nacionalne varnosti …

23,90 € 15,90 €

avtorji: Uroš Svete, Damijan Guštin, Damir Črnčec

“Nikakor ni naključje, da je kot prva v knjižni zbirki Jurija Vege izšla knjiga ASIMETRIJA NACIONALNE VARNOSTI: OD ZGODOVINSKIH IZKUŠENJ DO SODOBNIH IZZIVOV, saj kot prva v zbirki s svojim pogledom v preteklost nadgrajuje in povezuje knjižni zbirki Knjižnica Jurija Vege in Slovenska vojaška zgodovina ter z aktualno analizo sodobnega vojskovanja nakazuje rešitve za prihodnost.˝”

Polkovnik dr. Tomaž Kladnik, glavni urednik zbirke Knjižnica Jurija Vege, načelnik Poveljniško štabne šole Slovenske vojske.

Redna cena: 23,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Opis izdelka

Pohvalno je, da skupina avtorjev najde skupni imenovalec za preučevanje nekega problema. Pri tem so izhajali iz zvez med pojavi, ki vzpostavljajo odnose s stvarnostjo. Dobro je, da so pri teoretični opredelitvi upoštevali tako razvitost teorije sodobne varnosti kot njeno zgodovinsko razsežnost ter razvoj varnostne prakse, njene razsežnosti in posledice.

Predmet preučevanja so asimetrični konflikti. Vsak konflikt ima pravni, psihološki, varnostni, filozofski in obrambosloven pomen. Gre za spopad nasprotujočih si interesov, ki v skrajnosti pojmovanja pomeni nezdružljivost načel in ravnanj. Pozdraviti kaže zamisel, da mu avtorji dajejo zgodovinsko razsežnost in jo prenašajo v sodobno družbeno okolje.

Red. prof. dr. Andrej Anžič

Dodatne informacije

Teža 0.5 kg
Št. strani

232

Leto Izida

2011

Jezik

slovenščina

Vezava

mehka

ISBN/EAN

978-961-6177-33-7

Mere izdelka v x š

16,5 x 24 cm

Založba

Defensor

Avtor

Uroš Svete, Damijan Guštin, Damir Črnčec

Ocene uporabnikov

Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Bodite prvi in ocenite “Asimetrija nacionalne varnosti …”