Akcija!

Taktika bojevanja v gorah

28,90  20,00 

avtor: Miha Kuhar

Avtor v knjigi Taktika bojevanja v gorah na zelo jasen in razumljiv način nadgrajuje vsebino veščin znanj in spretnosti, potrebnih za bivanje in življenje v gorah, z vsem, kar je potrebno za en cilj – doseči zmago v boju gorah. V knjigi ni moč najti zgolj taktike bojevanja, pač pa analitično obravnava tudi izkušnje iz bojevanja v gorah, od prve svetovne vojne prek Falklandov do današnjih bojev na afganistanskih tritisočakih.

Redna cena: 28,90 eur, poštnina: 5,00 eur, vsak naslednji artikel le 1,00 eur

Opis

Priročnik Taktika bojevanja v gorah je nadaljevanje prvenca Mihe Kuharja – Vojaško gorništvo. Avtor v knjigi Taktika bojevanja v gorah  na zelo jasen in razumljiv način nadgrajuje vsebino veščin znanj in spretnosti, potrebnih za bivanje in življenje v gorah (knjiga Vojaško gorništvo), z vsem, kar je potrebno za en cilj: doseči zmago v boju gorah.

Kot pravi brigadir mag. Bojan Pograjc, sta za to potrebna ustvarjalnost in odločno delovanje poveljnikov. Temelje na poti k temu cilju bo vsak našel tudi v priročniku Mihe Kuharja.

Avtor pa v knjigi ne podaja zgolj taktike bojevanja, pač pa analitično obravnava tudi izkušnje iz bojevanja v gorah, od prve svetovne vojne prek Falklandov do današnjih bojev na afganistanskih tritisočakih.

Dodatne informacije

Št. strani

Leto Izida

Jezik

Vezava

ISBN/EAN

Mere izdelka v x š

Založba

Avtor

Mnenja

 1. Urednik

  Recenzija:
  … Izkušnje in naučene lekcije, naj bodo še tako težko pridobljene in skrbno zbrane, začnejo sčasoma bledeti, če jih ne povezujemo z doživetji iz sveta ter s teoretičnim razvojem veščine in vede. Predvsem pa jih moramo zapisati za vojaka, podčastnika in častnika, a tudi za poljubnega bralca, jih oblikovati v zanimiv in berljiv izdelek, ki motivira s strokovnim besedilom in jasnim fotografskim gradivom.
  Avtorju tega priročnika, stotniku Mihi Kuharju, je to brez dvoma uspelo. Zadnje poglavje svojega prvega priročnika z naslovom Vojaško gorništvo, ki je bil preveden tudi v angleški jezik, je nadgradil v samostojen priročnik Taktika bojevanja v gorah. Njegovo knjižno delo ne le, da dosega podobna dela v drugih alpskih državah in velikih vojaških silah sveta, temveč jih marsikje tudi presega. Posebno privlačnost pa mu poleg teoretičnega znanja dajejo tudi analize zanimivejših primerov iz zgodovine, od slovenskega Kolovrata v prvi svetovni vojni do današnjih afganistanskih pettisočakov.
  Taktika bojevanja v gorah govori o možnostih doseči zmago v boju. Uspeh vedno dosegajo voditelji, naj bodo starejši ali mlajši, ki znajo svoje znanje, napore, veščine in vire usmeriti k odločilnemu koncu bitke. Toda odličnost v uporabi tehnik in postopkov ter oprema in oborožitev v sinergiji s človeškim dejavnikom niso dovolj. Za končno zmago v gorah sta bistvena ustvarjalnost in odločno delovanje poveljnikov, ki jim bo ta priročnik brez dvoma dober temelj ter opora v rasti in razvoju.
  Brigadir mag. Bojan Pograjc,
  civilni in vojaški gorski vodnik, poveljnik 1. brigade Slovenske vojske

Podaj mnenje

Morda vam bo prav tako všeč…